Peremezett vezetősínes zsalúzia

Peremezett zsalúzia

Peremezett lamellás zsalúzia

A peremezett lamellájú zsalúziák a legkeresettebb külső zsalúzia-árnyékolók. A többirányú hasznosságához robosztus technika párosul. Szívesen alkalmazzák a homlokzatkialakítás optikai elemeként is.

A zsalúzia vezetősínes, feszítőszálas vagy vezetősínes és feszítőszálas megvezetéssel is gyártható.

Min. szélesség (mm) 450 (370)/600
Max. szélesség (mm) 5000, kuplungolt szerkezetnél 12000
Max. magasság (mm) 5000
Felület (m2) 12/18
Lamella szélesség (mm) 80/60
Működtetés kézi hajtókar (kurbli) / motor
Típusjelölések WAREMA C/E 80/60 A2/A6

WAREMA Typ. 80 A2 kivitel – feszítőszálas
WAREMA Typ. 80 A6 kivitel – vezetősínes
Önhordó szerkezet (opcionálisan)- Függönyfalra szerelhetően is.

Megvezetési lehetőségek

Peremezett-feszitoszalas Peremezett-vezetosines
Peremezett lamella feszítőszállal Peremezett lamella vezetősínnel

 

Tok

Hajlított vízorkiképzésű tok számos formában és színben.

Felsősín

A felsősín szalagpréselt alumíniumból, nem hengerelt alumíniumszalagból vagy horganyzott acélszalagból készül: így nem rozsdásodik, nem törik és nem csavarodik.

Felhúzószál

A felhúzószál időjárásálló kivitelű. Csupán 6 mm széles, nem feltűnő, azonban a szakadással szemben rendkívül ellenálló. ›1000N

Lamellák

60 vagy 80 mm-es lamella szélességűek, élein is lakkbevonattal. Választható színek.

Műanyag gyűrűk

A stancolások a lamellákban a felhúzószálak vezetéséhez, valamint a trevira vezetőzsinór gerincelemének rögzítéséhez műanyag karikákkal (gyűrű) rendelkeznek. Ez csökkenti a felhúzószál dörzsölődését és stabilizálja a teljes szerkezetet szél esetén.

Vezetőelemek

Üvegszálerősítésű, három ponton ponthegesztett vezetőelemek, melyek a tökéletes megvezetésről, a stabilitásról és a rugalmasságról gondoskodnak.

Vezetősínek

25 mm mély vezetősínek biztosítják a lamellák kifogástalan működését a homlokzat és a lamellák hő hatására történő mozgása esetén is. A vezetősínek 2 db fekete UV-stabil műanyag betéttel vannak ellátva a tökéletesen zajmentes használhatóság érdekében. A vezetősínes megvezetés lehetővé teszi az akár 500 cm széles zsalúziák egy darabban történő kivitelezését is. További lehetőségek.

Alsó sín

Az alsó sín szintén szalagpréselt alumínium profilból készül, valamint fekete műanyag záró elemmel mely flexibilis sínvezetéssel rendelkezik, így kizárt az alsó sín kiugrása a vezetősínekből illetve azok közé szorulása!

Motor

Karbantartásmentes középmotor, IP 54 védelemmel, állítható alsó és felső végállással. A motor erejét 2 tengelykimenetre adja le és így kupplungolt szerkezet esetén is egyenletesen eloszlik. A középmotor lehetővé teszi a nagyon kis szélességekbe való beépíthetőségét is.

 

Hozzászólás írása