Szélbiztos zsalúzia

Szelbiztos zsaluzia

Szélbiztos zsalúzia

A WAREMA új szélálló zsalúziája optimális a magas épületek vagy szélnek kitett helyen álló épületek árnyékolásához. A S profilú lamellák speciális reteszelése, a záró profilelemek, a kiegészítő feszítősodronyok és a lamella rögzítővel rendelkező alsó sín által ellenáll nagy szélterhelésnek is. Az IfT Freiburgban végzett mérések 10-es szélerősség kezdetéig dokumentálták a megfelelősséget. Hosszabb használat esetén szeles napokon is sok energia takarítható meg a hűtési terhelés csökkenése révén. Az új szerkezetnek köszönhetően a szélálló zsalúzia utólag is felszerelhető, ha az építési tervben eredetileg nem vették volna figyelembe. A legtöbb esetben lehetséges a meglévő szerkezetek átépítése szélálló zsalúziává.

Min. szélesség (mm) 600
Max. szélesség (mm) 3000
Max. magasság (mm) 3600 (80) / 3000 (93)
Felület (m2) 10 (80) / 9 (93)
Lamella szélesség (mm) 80 / 93
Működtetés Motorral
Típusjelölések WAREMA E 80 A6 szélálló
WAREMA E 93 A6 szélálló

 Szélerősségi határértékek

zsaluzia szelerosseg

A szélbiztos zsalúzia részei

szelbiztos zsaluzia reszei

Tok és felső sín

A tok hajlított alumíniumból készül, önhordó szerkezet a vezetősínnel történik a rögzítése. A felsősín szalagpréselt alumínium 230V-os motorral.

Lamellák

A 93 mm széles S-lamellák mélystancolással és az elülső peremezésen tömítő kéderrel készülnek a csörgő zajok tompítására és a szélterhelésre.

Felhúzószál

A felhúzószál időjárásálló kivitelű. Csupán 6 mm széles, azonban a szakadással szemben rendkívül ellenálló.

Hurkos zsinór

A hurkos zsinór rozsdamentes kapcsokkal eltolhatatlanul rögzíti a lamellákat.

Vezetősínek

A vezetősínek lizéna profilként vannak kialakítva, a szerkezet szívó hatás elleni védelme érdekében. A lizéna profilok csavarozható felülete 50 mm széles, ezáltal a vakolt homlokzatoknál, úgy mint a Pfosen-Riegel konstrukcióknál is alkalmazható.

Alsó sín

Az alsó sín szalagpréselt alumíniumból készül, 100 mm széles, súlyozott, speciális lefeszítő-rendszerű a hurkos zsinór lamellákhoz rögzítésére.

Szélbiztosító feszítőszál

A lamellák feszítőszállal történő extra szélbiztosítása átmenő nemesacél poliamid bevonatú sodronnyal történik. A külső feszítőszálak a vezetősínhez vannak rögzítve, a középső feszítőszálak a homlokzatra kerülnek felcsavarozásra.

Hozzászólás írása