Sötétítő “S” lamellás zsalúzia

Sotetito lamellas

S lamellás sötétítő zsalúziák

A sötétítő zsalúziák lamelláinak „S” formájú, speciális kialakítása révén főként helyiségek sötétítésére alkalmasak. A lamellák geometriájuknak köszönhetően nagyon jól záródnak és a lamellák elülső peremén lévő, UV-álló fekete műanyag szegély megakadályozza a legkisebb fénysugár áthatolását is, miközben megmarad a külső zsalúziák összes többi, szokásos funkciója.

Min. szélesség (mm) 450-600
Max. szélesség (mm) 4500
Max. magasság (mm) 4300
Felület (m2) 9-15
Lamella szélesség (mm) 73/93
Működtetés kézi hajtókar (kurbli) / motor
Típusjelölések WAREMA C/E 73/90/93 A6

 

73-93 90mm
Sötétítő lamella 73/93 mm Sötétítő lamella 73/90 mm
Lefuto fenyzaro zsaluziahoz also sin
Fényzáró vezetősín Alsó sín

Tok

Hajlított vízorkiképzésű tok számos formában és színben.

Felsősín

A felsősín szalagpréselt alumíniumból, nem hengerelt alumíniumszalagból vagy horganyzott acélszalagból készül: így nem rozsdásodik, nem törik és nem csavarodik.

Felhúzószál

A felhúzószál időjárásálló kivitelű. Csupán 6 mm széles, nem feltűnő, azonban a szakadással szemben rendkívül ellenálló. ›1000N

Lamellák

60 vagy 80 mm-es lamella szélességűek, élein is lakkbevonattal. Választható színek.

Műanyag gyűrűk

A stancolások a lamellákban a felhúzószálak vezetéséhez, valamint a trevira vezetőzsinór gerincelemének rögzítéséhez műanyag karikákkal (gyűrű) rendelkeznek. Ez csökkenti a felhúzószál dörzsölődését és stabilizálja a teljes szerkezetet szél esetén.

Vezetőelemek

Üvegszálerősítésű, három ponton ponthegesztett vezetőelemek, melyek a tökéletes megvezetésről, a stabilitásról és a rugalmasságról gondoskodnak.

Vezetősínek

25 mm mély vezetősínek biztosítják a lamellák kifogástalan működését a homlokzat és a lamellák hő hatására történő mozgása esetén is. A vezetősínek 2 db fekete UV-stabil műanyag betéttel vannak ellátva a tökéletesen zajmentes használhatóság érdekében. A vezetősínes megvezetés lehetővé teszi az akár 500 cm széles zsalúziák egy darabban történő kivitelezését is. További lehetőségek.

Alsó sín

Az alsó sín szintén szalagpréselt alumínium profilból készül, valamint fekete műanyag záró elemmel mely flexibilis sínvezetéssel rendelkezik, így kizárt az alsó sín kiugrása a vezetősínekből illetve azok közé szorulása!

Motor

Karbantartásmentes középmotor, IP 54 védelemmel, állítható alsó és felső végállással. A motor erejét 2 tengelykimenetre adja le és így kupplungolt szerkezet esetén is egyenletesen eloszlik. A középmotor lehetővé teszi a nagyon kis szélességekbe való beépíthetőségét is.

 

Hozzászólás írása