Fényirányítási rendszer

fenyiranyitas zsaluziaval

Warema fényirányítási rendszer

A WAREMA fényoptimalizáló rendszerek hatásosan gondoskodnak az elegendő mennyiségű napfény bejutásáról, valamint annak irányításáról. Egyrészt nap- és tükröződésmentes teret biztosítanak, másrészt viszont elegendő világosságot engednek be mindig ott, ahol az szükséges. Ezeknek a rendszereknek köszönhetően a nem kívánt tekintetek elkerülhetők úgy, hogy a külvilággal a kontaktus megmarad.

Tükröződésmentes számítógépes munkahely

Az ablakon bejutó napfény különböző erősségű és irányú lehet, ezért a képernyős-munkahelyeknél nagy kontrasztok és reflexiók léphetnek fel, amelyek tükröződéshez vezethetnek. A WAREMA speciálisan erre fejlesztette ki a képernyő optimalizáló kivitelű fényirányításos – lamellás árnyékolóit. A lamella szerkezet két részre van osztva. A szerkezet alsó rész zárt és visszaveri a napsugarakat, mialatt a felső vízszintesen álló lamella részen a fény tükröződésmentesen jut a helyiségbe. A standard kivitelnél a két lamella rész között, alárendeltség áll fenn.

WAREMA dupla árnyékoló

A WAREMA dupla árnyékoló rendkívül kényelmes és sokoldalú. Itt a két lamella rész (terület) egymástól teljesen függetlenül állítható. Mindegy, hogy képernyős-munka vagy egy megbeszélés zajlik, mindegy, hogy borult téli nap vagy tiszta napos idő van, az ideális fényviszonyok beállíthatók.

Tükröződésmentes kapcsolat a külvilággal

Kívánságra a WAREMA fényirányításos-lamellás árnyékolói perforált lamellákkal is szállíthatók. A speciális, a lamella feléig tartó perforációnak köszönhetően, az ablakhoz közeli nem perforált lamella rész visszaveri a napsugarakat, ami megakadályozza a közvetlen tükröződést és a helyiség túlmelegedését. A hátsó, helyiség felöli lamella rész perforált. A munkahelyről kitekintve a szem nem képes az egyes nyílásokat felbontani, szétválasztani, ezáltal a lamella rész átlátszónak tűnik. Effektív nyári hőség elleni védelem
Különösen a nyári hónapokban áll fent a veszély a fényirányítási rendszereknél, hogy túl sok fény (sugár) jut be a helyiségbe. Az elnyelt sugarak hosszúhullámú infravörös sugarakká alakulnak át, ami túlságosan felfűti a helyiséget. (üvegházhatás). A WAREMA fényirányításos – lamellás árnyékolóinál a lamellák szögének beállításával a fénybeesés megváltoztatható és az egyéni igényeknek megfelelően beállítható. A magas tükröződésű lamellák a sugarakat alig nyelik el, hanem inkább visszaverik, így a nem kívánt sugarak az üvegen nem jutnak keresztül. Ez azt jelenti, hogy a lamellák állításával nem csak az átengedési fok változtatható meg, hanem az üvegezésnek és fényirányítási rendszernek az együttes energiaátengedési foka is szabályozható.

Napfény kontrollált használat

A fényirányításos – lamellás árnyékolók speciálisan a nappali fény továbbítására kifejlesztett árnyékolók. Ennek a rendszernek a fő feladata, hogy a szabad térben és az ablakhoz közeli területen jelentkező napfényt a mennyezeten keresztül a szoba belsejébe irányítsa és napközben a mesterséges fénytől függetlenül a lehető leghosszabb ideig megfelelő megvilágítást biztosítson a helyiségek számára. Ez speciális, homorúan beépített lamellákkal érhető el, melyek felülete magas fény visszaverődésű. A lamellák távolsága és geometriája úgy lett kiszámolva, hogy a szerkezetre eső összes fény a helyiségbe jusson. A munkahelyek ergonómiai megvilágításánál különösen a képernyős – munkahelyeknél alapkövetelmény, a napfény használata mellett a helyiségek látási és hőmérsékleti optimális viszonyainak biztosítása.

A WAREMA fényirányításos – lamellás árnyékolói olyan fényirányítási rendszerek, amelyek ezeknek az igényeknek megfelelnek. Ezek az árnyékolók beltérben és időjárástól védett dupla homlokzatokon ajánlott.

Nappali fénytovábbító egység

A zsalúziák elméletileg összehasonlíthatók a reluxákkal, de sokkal robosztusabbak, ezért külső homlokzatokhoz ajánlott: A lamellák és a technikai megoldások az extrém időjárási viszonyoknak is ellenállnak.

A WAREMA Typ. C/E 80 illetve C/E 94 zsalúziái a nappali fénytovábbító egységgel átalakítják az alacsonyan álló napnál az egész munkahelyet egy tükröződés mentes övezetté és az ablak teljes közelében a képernyőket hatásosan megvédik a napsugárzástól. Emellett a helyiség egyenletes megvilágítása biztosítva marad, így a mesterséges fény használata napközben szükségtelenné válik.

Ennek a hatásnak az elérését a nappali fénytovábbító egység (ami mindig méretre készül) biztosítja, a zsalúzia két, különböző lamella nyitásszöggel rendelkező részre történő felosztásával. Ha a zsalúzia „működő módban van, akkor az árnyékoló alsó része zárva van. Így leárnyékolja a képernyőt a napsugarak elől. A felső lamellák ezzel szemben a mennyezetre tükrözik a bejutó napfényt, ahol az eloszlik a térben.

Hozzászólás írása